Wij hebben de Anbi laten opheffen. 23-6-2025
Simpelweg omdat we het overbodig vinden. We zij nu zelfvoorzienend.
Waarom liever zonder Anbi verder werken. Zoals bij vele andere moeten ook wij onze financiën en jaarverslagen en andere zaken vrijgeven. Ook al is onze omzet per jaar onder de 400 euro. Wij zijn erg goed in bemensing en onderlinge communicatie en samenwerking tussen Rotterdamse initiatiefnemers. Maar zij hebben de voorkeur om te werken zonder verdienmodel vanuit passie en gewoon omdat ze dat leuk vinden. Dus niet Eenvoudig en haalbaar voor hun leefsituatie. Naast werk en bedrijf investeren in buurt milieu, zorg voor medemens en leefomgeving komt bij hen eerst.
De strenge regelgeving binnen Anbi maakt het erg ingewikkeld en kost veel vrijwilligers inzet. Onnodig veel. Dus we hebben een verzoek verstuurt deze op te heffen dat is dus toegekend. Alles was op orde bevonden en dus kregen we toestemming.
Waarom is De Rotterdamse Makerts en Doenerts ontstaan?
In vele wijken gaven ze aan dat ze vastlopen. In hun goede bedoelingen. Niet door omstandigheden in de buurt maar….zij ervaren regelgeving en controle drift van overheid en ambtenaren als behoorlijk demotiverend. Hoe redden we ons samen zonder in de regelgeving en targets van wijkgericht werken te verzanden.
Zij ervaren wantrouwen en geen support. Tegenwerking en vertraging door procedures. Snappen niet waarom. De initiatiefnemers die jaar in jaar uit werken ervaren het wantrouwen van ambtenaren ervaren is voor hun een raadsel. Logisch gevolg van vooroordelen van de ambtenaren (waarom professionaliseren jullie je niet?) en het beleid om met jaarsubsidies te werken en niet langdurige. Daarom werken wij dus zonder subsidies. Samenwerken is mooi met overheid, maar niet tegen beter weten in.
De ervaren doenerts en wijkkanjers helpen elkaar en de starters door de tegenkracht heen. Vaak met simpele oplossingen. De overheid loopt vast op eigen cultuurstructuren en organisatie. Dat staat op stand wantrouwen controleren staat. Het systeem en bedrijfscultuur staat ingesteld op wantrouwen. Terwijl de doenerts en volksvertegenwoordigers vragen om vertrouwen. Maar dat aanpakken vormt politiek een probleem. Dat is niet ons probleem. Maar waar wel? Simpel bij elkaar.
Wij doen het zelf op eigen kracht. Gewoon omdat we een gemeenschappelijk passie hebben en die buurt doenerts en hun aanhang het waard zijn te mogen doen. Ook zonder daar een bedrijf (stichting /vereniging of onderneming verplicht aangesloten bij KVK ) voor moeten starten of universitaire opleiding voor te moeten hebben. Dat is dus onze hoofdoel. De Rotterdamse Makers en Doenerts zijn zelfredzaam. Samen redzaam.
We zijn een netwerk van vrienden en richten ons op de in Rotterdam en Capelle aan den Ijssel werkende informele buurtleiders. De doenerts die gewoon willen doen omdat ze nu eenmaal sociaal betrokken zijn en dat ook leuk vinden. Na 15 jaar is dat de les die onze vriendenkring ons heeft geleerd en waar wij als ons stichting op richten. Dat is de vraag van gewone doeners. Samen lossen we het op en verzorgen de vele social media groepen. Verzorgen een informatie stroom onderling en naar anderen in de buurt. (editors Facebook, Whats App Pineterest Instgram Snap Chat enz)
Hieronder staan alle zaken die verband houden met de verkregen ANBI status en de door de overheid vereiste openbaar toegankelijkheid.
Voorzitter M. van Ginneken
Ons beleid is alles delen dus ook hoe wij dit doen:
Tusssen en eind Balans 2024-2025
Doel werkwijze bereik en activiteiten 2024 kort PDF
Samenvatting huidige activiteiten 2023
Doel werkwijze bereik en activiteiten 2024 kort PDF
ANBI Dossiernummer 29851 [RSIN=821540233] Anbi is dus nu opgeven op ons verzoek Beindigd 23 6 2025.
RSIN: 821540233 – BTW-nummer: NL821540233B01 – Fiscaalnummer: 821540233